ΔΡΑΣΕΙΣ 2019-2020

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι γνώσεις που οι ενήλικοι εκπαιδευόμενοι αποκτούν μέσα από τη διαδικασία της μάθησης στο σχολικό περιβάλλον, αφομοιώνονται με βιωματικό τρόπο μέσα από μια σειρά επισκέψεων και δράσεων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς χώρους, όπου οι εκπαίδευόμενοι μας έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με θέματα που αφορούν την ιστορία, τις φυσικές επιστήμες και την τέχνη.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και δράσεις αποτελούν μία εναλλακτική εκπαιδευτική τεχνική, η οποία είναι σχεδιασμένη, ώστε να επιτευχθούν συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί στόχοι σε επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων/ικανοτήτων και στάσεων.

Το ΣΔΕ Καλλιθέας κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 πραγματοποίησε για τους εκπαιδευόμενους του Α’ και του Β’ Κύκλου μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων εντός και εκτός του χώρου του σχολείου.

 Οι εκδηλώσεις αυτές, συνοψίζονται στις παρακάτω:

Τετάρτη  16 Οκτωβρίου 2019 επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» και περιήγηση στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με τίτλο:«ΠΟΙΗΤΙΚΑ – Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση».

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 επίσκεψη στη  Βίλλα Ζωγράφου και ξενάγηση στην έκθεση «Χαράγματα Μνήμη: 1941-1944» από τη συλλογή του Χρήστου Π. Μοσχανδρέου.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, παρακολούθηση video που αφορά την Ιστορία του Χαρτονομίσματος και την  Ιστορία  της Εθνικής Τράπεζας και ξενάγηση στο μουσείο.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε προβολή του χρονικού του Πολυτεχνείου και ακολούθησε συζήτηση στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 επίσκεψη στην έκθεση με θέμα: «Η Παλιά Αθήνα-Οδοιπορικό» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 παρακολούθηση στο Ίδρυμα Ευγενίδου –Πλανητάριο της προβολής με θέμα: «Ωκεανοί: Ο Γαλάζιος Πλανήτης μας».

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Επισκέπτης ή η Μοναξιά του Οπλουργού» στο θέατρο της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Παιδείας  και Νέας Γενιάς του Δήμου Καλλιθέας.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 περιήγηση στην έκθεση στο Ίδρυμα Ευγενίδου: «Δεινοθήρια και Σεκόїες από το Απολιθωμένο Δάσος της  Λέσβου: Δείκτες Κλιματικών  Αλλαγών στο Αιγαίο».

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 σεμινάριο Αγωγής Υγείας από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας με θέμα: «Σωστή Διατροφή και Άσκηση».

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 σεμινάριο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την  Ασφάλεια και την Πυροπροστασία.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό  πρόγραμμα από το Μουσείο της  Βραυρώνας με θέμα την παρουσίαση με βιωματικό τρόπο του Μουσείου  της Βραυρώνας  και της Υφαντουργίας στην αρχαία Ελλάδα.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019   διοργανώθηκε  Χριστουγεννιάτικο bazaar  στο χώρο του σχολείου.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε  Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο αμφιθέατρο  του σχολείου.

Πέμπτη  19 Δεκεμβρίου 2019 επίσκεψη στο μουσείο «Αγγελική Χατζημιχάλη» και ξενάγηση στην έκθεση λαϊκής τέχνης με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 υλοποίηση επιμορφωτικού βιωματικού σεμιναρίου από το ΕΚΑΒ για τις Πρώτες Βοήθειες.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 περιήγηση στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών του σχολείου μας αλλά και της τοπικής κοινότητας.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020  παρακολούθηση  στο Εθνικό Θέατρο της παράστασης: «Το Καινούργιο Σπίτι».

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 διοργανώθηκε μουσική εκδήλωση και έγινε η κοπή της βασιλόπιττας στο αμφιθέατρο του  σχολείου.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των εκπαιδευομένων σε μικρές ομάδες για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης και του κορωνοϊού.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 παρακολούθηση της μουσικής παράστασης-συναυλίας: «Η εποχή της Μελισσάνθης» του Μάνου Χατζηδάκη στη Λυρική Σκηνή στο  Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 με αφορμή το έθιμο της  Τσικνοπέμπτης πραγματοποιήθηκε  αποκριάτικη γιορτή.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου).