ΔΡΑΣΕΙΣ 2020- 2021

Το ΣΔΕ Καλλιθέας παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της τηλεκπαίδευσης κατάφερε μέσα από την συνεργασία, την οργάνωση και τις συντονισμένες προσπάθειες των εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων να συμμετάσχει σε μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις και να υλοποιήσει εξαιρετικές δράσεις.

Οι δράσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΣΔΕ Καλλιθέας κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 είναι:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Οι προκλήσεις των καιρών είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέου εκσυγχρονισμένου site που κατασκευάσθηκε από τον εκπαιδευτή του ΣΔΕ Καλλιθέας Ευθύμη Οικονόμου που θα περιλαμβάνει και την εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΣΔΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Από εθελόντρια γραφίστρια φιλοτεχνήθηκε ο λογότυπος του ΣΔΕ Καλλιθέας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  Fb

Για την καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των εκπαιδευομένων μας και των φίλων του ΣΔΕ Καλλιθέας, η εκπαιδεύτρια του ΣΔΕ Καλλιθέας κ. Βασιλική Στούρη δημιούργησε το Fb του ΣΔΕ Καλλιθέας. Το Fb θα διαχειρίζεται η ίδια με την εκπαιδεύτρια κ. Σοφία Χρονοπούλου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το ΣΔΕ Καλλιθέας συμμετείχε στην έκδοση Βιβλίου-Λεύκωμα στο πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας που οργανώθηκε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Το ΣΔΕ Καλλιθέας ανέλαβε να γράψει για τον Κοσμά του Αιτωλού και την καπετάνισσα Δόμνας Βισβίζη. Εκπαιδευόμενες του σχολείου μας οργάνωσαν το φωτογραφικό και εκπαιδευτικό υλικό και δημιούργησαν σταυρόλεξα και κρυπτόλεξα. Επίσης, το σχολείο συμμετείχε για δεύτερη φορά στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας με την προβολή video με θέμα: «Οι Υπερτροφές» που εκπονήθηκε από εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ στο πλαίσιο του project με θέμα: «Υγιεινή Διατροφή και Παραδοσιακά Προϊόντα».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Το ΣΔΕ Καλλιθέας συμμετείχε με δέκα τρία (13) έργα κολάζ  στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 εγκαινιάσθηκε η εικαστική Έκθεση υπό την επιμέλεια της εκπαιδεύτριας του ΣΔΕ Καλλιθέας κ. Χριστίνας Κυριακίδη στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου με έργα εκπαιδευομένων του Α΄ και του Β΄ Κύκλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τα έργα της έκθεσης θα είναι εκτεθειμένα έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΔΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Το ΣΔΕ Καλλιθέας μετά από την χορηγία των επίπλων και γραφείων από την Siemens  λειτουργεί σε ένα ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο χώρο. Για την χορηγία αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την εταιρεία Siemens και τον οργανισμό «Δεσμό».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «RESET»

Το ΣΔΕ Καλλιθέας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με θέμα: «Reset. Αναπτύσσοντας Ψυχική Ανθεκτικότητα στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών -Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων» με τις εκπαιδεύτριες Μαριάννα Καλαμαρά και Χρύσα Ζαχαριάδου.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Το ΣΔΕ Καλλιθέας υλοποίησε ψηφιακά το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ 2019 από την  7 Ιουνίου έως 11 Ιουνίου 2021 με θέμα: «Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Τεχνικές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων: Ενίσχυση και Βελτίωση δεξιοτήτων των εκπαιδευτών ενηλίκων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας» με τη συμμετοχή των εκπαιδευτών του ΣΔΕ Καλλιθέας Έφη Βέλλη, Ευθύμη Οικονόμου, Βασιλική Στούρη και Σοφία Χρονοπούλου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2021

Το ΣΔΕ Καλλιθέας υπέβαλε τον Μάϊο 2021 αίτηση στο ΙΚΥ για έγκριση σχεδίου κινητικότητας Erasmus+ 2021-2027 με θέμα: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στη διαχείριση πολιτισμικά διαφοροποιημένων ενηλίκων στη σχολική τάξη των ΣΔΕ – Ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των ενηλίκων εκπαιδευόμενων μέσα από ευρωπαϊκές διαδρομές»  με χώρες υποδοχής την Ιταλία και την Ισπανία.