ΔΡΑΣΕΙΣ 2014-2015

 28ης Οκτωβρίου

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου οργανώθηκε στις 23 Οκτωβρίου επίσκεψη στον «Ιστορικό Χώρο Μνήμης 1941-1944 της οδού Κοραή», όπου ξεναγηθήκαμε και μάθαμε την ιστορία του χώρου.

Στις 27 Οκτωβρίου έγινε  προβολή της ταινίας «Φασισμός Α.Ε.»  στο αμφιθέατρο του σχολείου.

14 Νοεμβρίου

Στις 14 Νοεμβρίου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου, έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου προβολή του ντοκιμαντέρ του Π. Βούλγαρη «Το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974» και ακολούθησε συζήτηση.

25 Νοεμβρίου

Στις 25 Νοεμβρίου το σχολείο μας επισκέφθηκε τη Βουλή. Αφού ξεναγηθήκαμε στις αίθουσες και στην έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», παρακολουθήσαμε και τη συνεδρίαση της Βουλής.

12 Δεκεμβρίου

Στις 12 Δεκεμβρίου έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν σε 3 ομάδες από τις εκπαιδεύτριες κ. Κορολή, Μοσχοβάκου και Νικολαΐδου αντίστοιχα.

18 Δεκεμβρίου

Στις 18 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Μουσείο Αφής του Οίκου Τυφλών Καλλιθέας.

22 Δεκεμβρίου

Στις 22 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο αμφιθέατρο του σχολείου.

30 Ιανουαρίου

Στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας στο αμφιθέατρο του σχολείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας.

12 Φεβρουαρίου

Την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο αποκριάτικη γιορτή.

20 Φεβρουαρίου

Στις 20 Φεβρουαρίου το σχολείο παρακολούθησε θεατρική παράσταση με το έργο « Η Ερυθρά Νήσος» του Μιχαήλ Μπουλκάκοβ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

12 Μαρτίου

Στις 12 Μαρτίου οργανώθηκε επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε τόσο στη μόνιμη έκθεση «Μια γειτονιά της Αθήνας» όσο και στο «Μουσείο Καραγκιόζη του Χαρίδημου».

14 Μαρτίου

Στις 14 Μαρτίου η χορευτική ομάδα του ΣΔΕ Καλλιθέας από το αντίστοιχο σχέδιο δράσης «Παραδοσιακοί Χοροί και Παραδοσιακή Μουσική»,  συμμετείχε στο «Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας» με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, όπου και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της.

24 Μαρτίου

Στις 24 Μαρτίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου οργανώθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο, όπου ξεναγηθήκαμε στο τμήμα της Επανάστασης του 1821.

30 Μαρτίου

Στις 30 Μαρτίου ξεκίνησε το Πασχαλινό bazaar στο αμφιθέατρο του σχολείου και περιλάμβανε χειροποίητες δημιουργίες  των εκπαιδευομένων, όπως: λαμπάδες, καλάθια, σφυρίχτρες, κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα από πηλό κλπ. Τα  χειροτεχνήματα αυτά ήταν αποτέλεσμα του σχεδίου δράσης «Κατασκευές με επαναχρησιμοποιούμενα υλικά», του γραμματισμού της Αισθητικής Αγωγής αλλά και της ειδικής ομάδας εκπαιδευομένων για την προετοιμασία του bazaar.  

31 Μαρτίου  

Στις 31 Μαρτίου διοργανώθηκε από την σύμβουλο κ. Κουπαρούσου επίσκεψη ομάδας 20 εργαζομένων εκπαιδευομένων στο Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι τη δομή και τις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και να απαντηθούν ερωτήματά τους σε εργασιακά, ασφαλιστικά και νομικά θέματα.    

28 Μαΐου

Επίσκεψη στο πλανητάριο για την προβολή «Στα μονοπάτια των άστρων».