ΔΡΑΣΕΙΣ 2016-2017

28 Οκτωβρίου 2016

Για την επετείο της 28ης Οκτωβρίου οργανώθηκε στις 27 Οκτωβρίου επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» όπου στεγαζόταν έκθεση βιβλίων και κόμικς σχετικά με την Κατοχή και την Αντίσταση. Επισκεφθήκαμε επίσης και το μουσείο «Θεάτρου Σκιών Χαρίδημου».

11 Νοεμβρίου 2016

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου ενημέρωση σχετικά με τον ιό HIV από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Κέντρο Ζωής».

16 Νοεμβρίου 2016

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου έγινε στο σχολείο προβολή του ντοκυμαντέρ «Το Χρονικό του Πολυτεχνείου» και ακολούθησε συζήτηση.

13 Δεκεμβρίου 2016

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου έγινε ξενάγηση στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την έκθεση με τίτλο «Μια Φιλία Ζωής», αφιερωμένη στα έργα του Ν. Μόραλη και Χ. Καπράλου.

20 και 21 Δεκεμβρίου 2016

Στις 20 και 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου, παράλληλα με τη λειτουργία των μαθημάτων.

23 Δεκεμβρίου 2016

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έγινε προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στο αμφιθέατρο και ακολούθησε συζήτηση.

27 Ιανουαρίου 2017

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του σχολείου και ακολούθησε εκδήλωση.

8 Ιανουαρίου 2017

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε θεατρική παράσταση με το έργο του Β. Κορνάρου «Ερωτόκριτος» στο θέατρο «Σημείο», χορηγία του Δήμου Καλλιθέας προς το σχολείο μας.

17 Ιανουαρίου 2017

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης.

25 Μαρτίου 2017

Για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, την Πέμπτη 23 Μαρτίου έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη στην πτέρυγα με τα κειμήλια της Επανάστασης, όπου οι εκπαιδευόμενοι είχαν ως έργο την συμπλήρωση φύλλου εργασίας.

30 Μαρτίου 2017

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου το σχολείο ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος.

6 Απριλίου 2017

Την Πέμπτη 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου ενημερωτική εκδήλωση με καλεσμένη την κοινωνική λειτουργό κυρία Χατζάκη η οποία μίλησε με θέμα «Κοινωνική Πολιτική- Κοινωνικές Παροχές και Υπηρεσίες» προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοί μας για τις παροχές που δικαιούνται.

7 Μαΐου 2017

Την Τετάρτη 7 Μαΐου προβλήθηκαν αποσπάσματα της ταινίας του Κ. Φέρρη «Η Φόνισσα» ως προετοιμασία της εκδήλωσης για τον σκηνοθέτη που προετοίμαζε το σχέδιο δράσης με θέμα « Στιγμές από το έργο του Κώστα Φέρρη».

22 Μαΐου 2017

Την Δευτέρα 22 Μαΐου έγινε προβολή αποσπασμάτων της ταινίας του Κ. Φέρρη «Ρεμπέτικο» ως προετοιμασία της εκδήλωσης για τον σκηνοθέτη που προετοίμαζε το σχέδιο δράσης με θέμα « Στιγμές από το έργο του Κώστα Φέρρη».

22 Μαΐου 2017

Την Δευτέρα 22 Μαΐου επίσης εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου πραγματοποίησαν ενημέρωση με θέμα «Τα Δικαιώματα του Καταναλωτή» στην ομάδα των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στο σχέδιο δράσης «Ανθρώπινα Δικαιώματα».

9 Ιουνίου 2017

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου εκδήλωση με προσκεκλημένο τον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης με θέμα «Στιγμές από το έργο του Κ. Φέρρη». Στην εκδήλωση μίλησε ο σκηνοθέτης για το έργο του και η ομάδα των εκπαιδευομένων του σχεδίου δράσης του έθεσε στοχευμένες ερωτήσεις για τις ταινίες με τις οποίες είχαν ασχοληθεί.

16 Ιουνίου 2017

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου διοργανώθηκε από την Σύμβουλο Σταδιοδρομίας Ημερίδα για το λύκειο στην οποία είχαν προσκληθεί Επαγγελματικά Λύκεια και ένα Γενικό Λύκειο προκειμένου να ενημερώσουν τους εκπαιδευόμενους του Β΄ κύκλου για τις σπουδές μετά το ΣΔΕ.

20 Ιουνίου 2017

Την Τρίτη 20 Ιουνίου παρακολουθήσαμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την ψηφιακή προβολή με τίτλο ?Rosetta? επ? ευκαιρία του εορτασμού του θερινού ηλιοστασίου. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τα διαδραστικά εργαστήρια Επιστήμης και Τεχνολογίας που είχαν διοργανωθεί.