ΔΡΑΣΕΙΣ 2017-2018

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Β’ κύκλος επισκέφθηκε τον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προκειμένου να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις επιστήμης και τεχνολογίας που διοργανώθηκαν επ΄ ευκαιρία της «Βραδιάς του Ερευνητή».

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων υποδοχής των νέων εκπαιδευομένων του Α΄ κύκλου, επισκεφθήκαμε με τους εκπαιδευόμενους και των δύο κύκλων το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου μας έγινε ενημέρωση από ξεναγό του ιδρύματος.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου έγινε στο σχολείο προβολή της ταινίας «Το καναρινί ποδήλατο» του Δ. Σταύρακα προκειμένου να συμπληρωθεί φύλλο εργασίας που είχε εκπονήσει η κ. Γιωτοπούλου και να ακολουθήσει συζήτηση.  

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων όπου ξεναγηθήκαμε στην φωτογραφική έκθεση «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση».

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο δραστηριότητα και για τους δύο κύκλους σχετικά με «Κανόνες συμπεριφοράς σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους».

Επ΄ ευκαιρία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου επίσκεψη στα πρώην κρατητήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ όπου, μετά την ξενάγηση στο χώρο, ακολούθησε προβολή ντοκυμαντέρ και συζήτηση με μάρτυρες των γεγονότων.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου έγινε προβολή της ταινίας «Οι υπηρέτριες» στο αμφιθέατρο του σχολείου στο πλαίσιο του Κοινωνικού γραμματισμού και για τους δύο κύκλους.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας όπου είχε διοργανωθεί δραστηριότητα από την θεατρική ομάδα «Δον Κιχώτες» με θέμα «Γνωριμία με την βιβλιοθήκη». 

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Βουλή των Ελλήνων, όπου ξεναγηθήκαμε από ξεναγούς της Βουλής. 

Από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου διοργανώθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου με κατασκευές των εκπαιδευομένων.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου έγινε στο αμφιθέατρο η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. 

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της πίτας του σχολείου και ακολούθησε εκδήλωση.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (ΗΣΑΠ) όπου ξεναγηθήκαμε από υπάλληλο του μουσείου.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου το σχολείο επισκέφθηκε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελικής Χατζημιχάλη, όπου υπάλληλος του μουσείου μας ξενάγησε στην έκθεση.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έγινε επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με ξενάγηση από τις φιλολόγους κ. Γαλάκου και Γιωτοπούλου.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου ομάδα εκπαιδευομένων μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Τζιρώνη και κ. Μοσχοβάκου συμμετείχε στη διεξαγωγή του πειράματος του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της γης που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Ερευνών. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης το σχολείο παρακολούθησε την εκδήλωση για τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη που πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλλιθέας.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου το σχολείο επισκέφθηκε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή).

Τον Μάρτιο επίσης εκδόθηκε το 6ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του ΣΔΕ Καλλιθέας «Γιατί μπορούμε» με κείμενα των εκπαιδευομένων και με επιμέλεια της κ. Γιωτοπούλου.

Την Πέμπτη 3 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση του σχολείου στον Εθνικό Κήπο κατά την οποία είχαν οργανωθεί δραστηριότητες του Περιβαλλοντικού γραμματισμού από την κ. Πούλου και του Αγγλικού από τις κ.κ. Νικολαΐδου και Τσαούση. Επίσης οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για την ιστορία του κήπου από την κ. Γαλάκου και σχετικά με το ηλιακό ρολόι από την κ. Νικολάου.

Την Παρασκευή 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε «Μουσικό απόγευμα» στο αμφιθέατρο του σχολείου. Η κυρία Παπαδοπούλου (πιάνο και φλάουτο) και ο κύριος Ζησάκης (κιθάρα και τραγούδι) παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με έντεχνο ελληνικό τραγούδι καθώς και παραδείγματα μουσικής μπαρόκ, προσφέροντας εθελοντικά ένα πολύ ωραίο ψυχαγωγικό απόγευμα.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου διοργανώθηκε  από τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας εκδήλωση στο σχολείο με θέμα «Σπουδές μετά το ΣΔΕ». Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι από τέσσερα Επαγγελματικά Λύκεια και ένα Γενικό Λύκειο, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους του Β’ κύκλου σχετικά με τις ειδικότητες και άλλα θέματα των Λυκείων.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου το σχολείο παρακολούθησε την ψηφιακή ταινία «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα» στο Ευγενίδειο Πλανητάριο.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο Μυκηνών καθώς και στο Ναύπλιο.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου η παρουσίαση των τεσσάρων σχεδίων δράσης και του εργαστηρίου κατασκευών. Επιπλέον παρουσιάστηκε και το «Πείραμα του Ερατοσθένη», δράση στην οποία είχε συμμετάσχει το ΣΔΕ Καλλιθέας και είχε βραβευτεί το σχολείο για τη συμμετοχή.

Τον Ιούνιο δημοσιεύτηκε επίσης το 7ο τεύχος της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου «..γιατί μπορούμε».

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου έγινε η τελετή αποφοίτησης και ακολούθησε γιορτή.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε απολογιστικός σύλλογος για το σχολικό έτος 2017-2018.