ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΔΕ 2013-2014

14/11/2014

Επ’ ευκαιρία της επετείου της 17ης Νοεμβρίου οργανώθηκε από την κα Μοσχοβάκου και την κα Νικολαΐδου, στις 14 Νοεμβρίου επίσκεψη στα πρώην κρατητήρια  της ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας  όπου, μετά την ξενάγηση στο χώρο, έγινε προβολή ταινίας για τα γεγονότα της εποχής. Ακολούθησε  συζήτηση με τους διαχειριστές του χώρου- πρώην κρατούμενοι και οι ίδιοι- σχετικά με τα βιώματά τους και με το μήνυμα του Πολυτεχνείου.

18/12/2014

Με πρωτοβουλία του εργαστηρίου «Θεατρικό Παιχνίδι» και της εκπαιδευτικού της Αισθητικής Αγωγής κα Καραποστόλου ομάδα εκπαιδευομένων παρακολούθησε στις 18 Δεκεμβρίου την παράσταση «Φιλάργυρος» του Μολιέρου στο Εθνικό Θέατρο.

23/12/2014

Ομάδα εκπαιδευομένων επισκέφθηκε το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου το ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να συμμετάσχουν στη  Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Καλλιθέας αγοράστηκαν τηλεφωνικές κάρτες για να προσφερθούν, μαζί με βιβλία και ρούχα που συγκέντρωσαν,στους εκπαιδευόμενους των φυλακών.

17/1/2014

Στις 17 Ιανουαρίου μεγάλη ομάδα εκπαιδευομένων και εκπαιδευτικών παρακολούθησε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας στο Δημοτικό Κινηματογράφο Καλλιθέας.

7/2/2014

Στις 7 Φεβρουαρίου το σχολείο παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

12/2/2014

Στις 12 Φεβρουαρίου οργανώθηκε από την κα Δουλή (εκπαιδευτικό του Αριθμητικού Γραμματισμού) επίσκεψη στο Μουσείο Ηρακλειδών προκειμένου να παρακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα – έκθεση με τίτλο «Τέχνη και Μαθηματικά».

21/3/2014

Επ’ ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, οργανώθηκε επίσκεψη από την κα Μοσχοβάκου και την κα Νικολαΐδου, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο άνοιξε απογευματινές ώρες, ειδικά για ορισμένα ΣΔΕ που το ζήτησαν, στις 21 Μαρτίου. Αφού έγινε ξενάγηση από επιμελήτρια του μουσείου, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί περιηγηθήκαμε στην έκθεση.

23/3/2014

Στις 23 Μαρτίου η χορευτική ομάδα του ΣΔΕ Καλλιθέας -από το αντίστοιχο εργαστήριο που μετεξελίχθηκε σε project,  με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Δουλή και την ευγενική προσφορά του συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Πανικίδη – συμμετείχε στο «Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας» με Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, όπου και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της.

30/3/2014

Στις 30 Μαρτίου το σχολείο επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως οργανώθηκε από την κα Μοσχοβάκου, αφού οι εκπαιδευόμενοι είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα. Την ξενάγηση ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κα Τζαμαλή, υπεύθυνη του Γλωσσικού Γραμματισμού, για τον Α’ κύκλο και κα Καραποστόλου, υπεύθυνη της Αισθητικής και Πολιτισμικής Αγωγής, για τον Β’.

2/4/2014

Στις 2 Απριλίου διοργανώθηκε από τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Κουπαρούσου και τη Σύμβουλο Ψυχολόγο κ. Θεοδωροπούλου επίσκεψη στο εργοστάσιο της «Tasty Foods» με την ομάδα των εκπαιδευομένων που συμμετέχουν στο project «Προσωπική Ανάπτυξη και Επαγγελματική Εξέλιξη», στο οποίο είναι οι ίδιες υπεύθυνες.

9/5/2014

Στις 9 Μαΐου παρακολουθήσαμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την ψηφιακή προβολή με τίτλο «Γαία: Γέφυρα σε ένα Δισεκατομμύριο Ήλιους» και επισκεφθήκαμε τη διαδραστική έκθεση: «Επιταχύνοντας την Επιστήμη». Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι κ. Δουλή Μ. και Νικολαΐδου Π.